طرز تهیه نان تست ساده و رژیمی با روشی آسان
به گزارش وبلاگ ایرانزمین، طرز تهیه نان تست ساده است و طعم آن دوست داشتنی! در میان طرز تهیه انواع نان فانتزی، نان تست به شدت پرطرفدار و دوست داشتنی است، زیرا در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. از این نان می توانید پیتزاهای لقمه و کوچک تهیه کنید؛ حتی برای فینگر فودهای خوشمزه و خوشرنگ، باز هم نان تست یک راه چاره مطمئن محسوب می گردد.

نان تست | |
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | 2 ساعت |
زمان پخت | 45 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
اندازه کالری در هر برش نان تست | 80 کیلوکالری |
طرز تهیه نان تست خانگی
نان تست یکی از نان های بسیار پر مصرف و به شدت پرطرفدار در سراسر دنیا محسوب می گردد که البته در میان ایرانیان نیز محبوبیت خاص خود را دارد. از این نان در وعده های صبحانه یا میان وعده ها استفاده می نمایند و حتی در تهیه ساندویچ های فوری کاربرد دارد.
مواد لازم برای تهیه نان تست خانگی
در تهیه نان تست همچون طرز تهیه نان همبرگر از مواد اولیه ای مانند خمیر مایه، تخم مرغ، شکر، نمک و شیر ولرم استفاده می گردد. به عبارتی طرز تهیه این نان با سایر نان های دیگر تفاوت چندانی در مواد اولیه ندارد، اما بدون شک در طی کردن مراحل تهیه آن احتیاج به تغییراتی خواهید داشت. نان تست بر خلاف انواع نان های سبوس دار کالری کمتری دارد.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
شکر | 40 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر ولرم | 75 میلی گرم |
نمک | 5 گرم |
خمیر مایه فوری | 5 گرم |
روغن مایع | 50 گرم |
آرد نان فانتزی | 500 گرم |
آب ولرم | 150 میلی لیتر |
دستور پخت نان تست در خانه
شما به راحتی می توانید طرز تهیه نان تست بدون فر را نیز در منزل انجام دهید. ما در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه نان تست شیرین را هم با فر و هم بدون فر برای شما توضیح دهیم که تا حدودی مانند طرز تهیه نان تست فرانسوی است.
- مرحله اول: در مرحله اول از تهیه نان تست، باید بدانید که 3 ماده اولیه یعنی نیمی از آرد نان فانتزی، آب ولرم و خمیر مایه فوری جزء مواد استارتر کار به حساب می آیند. 150 گرم آرد نان فانتزی را با آب ولرم و پودر خمیر مایه فوری، در یک ظرف بزرگ مخلوط نموده تا تمام مواد کاملاً یکنواخت و یک دست شوند.
- مرحله دوم: در گام بعد مواد استارتر را کنار گذاشته و اجازه دهید که حجم این مواد دو برابر گردد. توصیه می کنیم که ظرف شما شفاف باشد تا بتوانید افزایش حجم این مواد را به خوبی مشاهده کنید. با گذشت 20 الی 25 دقیقه خمیر مایه آماده می گردد.
- مرحله سوم: وقتی خمیر مایه 2 برابر شد، آن را برای 12 ساعت در یخچال استراحت دهید.
- مرحله چهارم: اکنون خمیر را از یخچال خارج نموده و به یک کاسه بزرگ تر منتقل کنید. سپس مابقی آرد نان فانتزی را در دو تا سه مرحله الک نموده و به این کاسه اضافه نمایید.
- مرحله پنجم: نمک، شکر، تخم مرغ، شیر ولرم و روغن مایع را به خمیر اضافه کنید. از یک قاشق استفاده نموده و مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر شما جمع گردد.
- مرحله ششم: با استفاده از دست آغاز به ورز دادن خمیر کنید. بهتر است خمیر را بر روی میز کار آشپزخانه گذاشته و آن را به خوبی ورز دهید. بعد از 10 دقیقه ورز دادن، تقریباً 50 بار خمیر را بلند نموده و به سطح میز کار بکوبید. در خاتمه، خمیر باید حالت کشسانی پیدا کند که پس از باز کردن با دست، پاره نگردد.
- مرحله هفتم: در مرحله بعدی یک کاسه گود را چرب نموده و خمیر را به شکل یک چانه بزرگ در این کاسه قرار دهید. ظرف خمیر را با یک دستمال تمیز پوشانده و اجازه دهید که در یک مکان گرم به مدت 15 دقیقه استراحت کند.
- مرحله هشتم: بعد از گذشت این زمان، خمیر را به 3 قسمت تقسیم نموده و هر قسمت را چانه بگیرید.
- مرحله نهم: کف سه قالب نان تست را با روغن چرب کنید تا آماده شوند. چانه ها را در داخل قالب نان تست بگذارید و مجدداً بر روی آن ها یک پارچه تمیز بکشید. اجازه دهید خمیر 1 ساعت دیگر نیز استراحت کند تا حجم دو برابری داشته باشد.
- مرحله دهم: بعد از دو برابر شدن حجم، چانه ها آماده برای پخت هستند. فر را با دمای 210 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه روشن نموده و منتظر بمانید که محیط داخلی آن گرم گردد. سپس قالب نان های تست را برای 45 دقیقه درون فر قرار دهید تا نان ها به خوبی پخته شوند.
- مرحله یازدهم: بعد از طی شدن این مدت زمان، قالب را از فر خارج و صبر کنید تا نان ها به خوبی خنک شوند.
- مرحله دوازدهم: در گام آخر بعد از خنک شدن نان ها، با یک چاقوی دنده دار آن ها را برش دهید. دقت کنید این نان بافت بسیار نرمی دارد؛ اگر آن را با یک کارد صاف و معمولی برش دهید، له می گردد.
نکته: در نهایت توصیه می کنیم برای حفظ و نگهداری این نان از پلاستیک بهره ببرید و آن را در جای خشک و خنک نگه دارید تا ماندگاری خود را حفظ کند.
طرز تهیه نان تست بدون فر
برای تهیه نان تست بدون فر تنها کافی است که یک قابلمه مناسب داشته باشید و بعد از گرم کردن آن با حرارت شعله گاز، خمیرها را در این قابلمه قرار دهید. باید کف قابلمه چرب شده باشد و حتما حرارت گاز کم و رو به میانه باشد تا نان شما به خوبی مغز پخت گردد.
طرز تهیه نان تست بدون قالب
اگر قالب نان تست ندارید، باز هم می توانید این نان خوشمزه را درست کنید. برای طرز تهیه نان تست بدون قالب، پس از آنکه خمیر نان را تهیه نموده و آن را استراحت دادید، خمیر را چند دقیقه دیگر ورز دهید و روی یک سطح آردپاشی شده با وردنه پهن کنید. خمیر پهن شده را رول کنید و ترک های ایجاد شده را بپوشانید. حالا خمیر نان تست را داخل قالب کیک یا یک ظرف پیرکس چرب شده قرار دهید و آن را در فر بگذارید تا پخته گردد.
طرز تهیه نان تست رژیمی
نان تست را می توان با استفاده از آرد جو به صورت رژیمی تهیه کرد. در این بخش به معرفی شیوه درست کردن این نان رژیمی می پردازیم.
مواد اولیه نان تست رژیمی
برای تهیه این نان به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد جو | 60 گرم |
پودر جوانه گندم | 14 گرم |
جو پرک | 55 گرم |
آرد نان | 450 گرم |
نمک | 6 گرم |
گلوتن | 10 گرم |
روغن | 35 گرم |
عسل | 40 گرم |
خمیر مایه فوری | 7 گرم |
آب | 60 میلی لیتر |
باتر میلک | 300 میلی لیتر |
دستور پخت نان تست رژیمی
برای تهیه نان تست رژیمی مراحل زیر را دنبال کنید.
- مرحله اول: جو پرک را داخل یک ظرف ریخته و باتر میلک را به آن اضافه کنید. به این مخلوط 15 دقیقه وقت دهید تا دانه های جو نرم شوند.
- مرحله دوم: آب و عسل را در ظرف های جداگانه حرارت دهید تا میزانی گرم شوند و عسل روان تر گردد.
- مرحله سوم: روغن و پودر جوانه گندم را به همراه آب، عسل و خمیر مایه به مخلوط باتر میلک و جو پرک بیافزایید؛ سپس آن ها را هم بزنید تا کاملا یک دست شوند. این مخلوط را به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل کند.
- مرحله چهارم: آرد جو و آرد نان را سه بار الک کنید و با گلوتن و نمک مخلوط نموده و هم بزنید. حال این مخلوط آرد را به دیگر مواد اولیه اضافه نموده و ترکیب نمایید.
- مرحله پنجم: خمیر را تا آنجا ورز دهید که حالت یک دست و منسجمی پیدا کند. روی خمیر را پوشانده و نیم ساعت استراحت دهید.
- مرحله ششم: مجددا 15 دقیقه دیگر خمیر را ورز داده و یک ساعت دیگر نیز روی آن را بپوشانید و استراحت دهید.
- مرحله هفتم: خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده با وردنه یا دست باز کنید و سپس رول نمایید. کف قالب را چرب نموده و خمیر را داخل قالب قرار دهید.
- مرحله هشتم: روی خمیر آب اسپری نموده و جو پرک بپاشید. فر را با دمای 180 دقیقه سانتی گراد تنظیم نموده و 15 دقیقه منتظر بمانید تا گرم گردد.
- مرحله نهم: قالب نان تست رژیمی را به مدت 45 دقیقه داخل فر قرار دهید تا پخته گردد.
تهیه این نان خوشمزه به خاتمه رسید و پیشنهاد می کنیم که اگر به تهیه نان در منزل علاقه دارید، مراحل درست کردن نان باگت خانگی را نیز مطالعه کنید.
نان تست طلایی را روی میز بگذارید…
در این مطب طرز تهیه نان تست را با استفاده از فر و بدون فر آموزش دادیم و بعلاوه به آموزش درست کردن نان رژیمی با آرد جو پرداختیم.
درست کردن نان تست طلایی چندان سخت نیست، اما اگر فکر می کنید که زمان کافی برای تهیه آن ندارید و می خواهید با سرعت از آن بهره ببرید، پیشنهاد ما به شما سفارش آنلاین نان از وبلاگ ایرانزمین است. با استفاده از سرویس وبلاگ ایرانزمین می توانید هر نوع نانی که می خواهید، در کمترین زمان ممکن درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود