انواع دست پیچ های خوشمزه با مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی

به گزارش وبلاگ ایرانزمین، انواع دست پیچ های خوشمزه را می توان با مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی طبخ کرد و به عنوان نهار، شام و یا میان وعده استفاده نمود. دست پیچ را با مواد مختلفی پر می نمایند و معمولا با نان، سیب زمینی یا پاستا سرو می گردد.

انواع دست پیچ های خوشمزه با مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی

دست پیچ ها جزء لقمه های پرطرفدار و خوشمزه ای هستند که از رول کردن انواع گوشت و سبزیجات درست می شوند و به سلیقه خود می توانید مواد داخل آن ها را تغییر دهید. دست پیچ انواع مختلفی دارد، از جمله دست پیچ مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی از معروف ترین انواع آن هستند و در این مقاله با طرز تهیه آن ها آشنا خواهید شد.

طرز تهیه دست پیچ گوشت با سس پرتقال

مواد لازم برای تهیه مایه درونی دست پیچ گوشت
فیله گوساله یک پارچه بدون استخوان2 کیلوگرم
گرد نان1 پیمانه
کشمش بی دانه1 پیمانه
مغز گردو نیم کوب1 پیمانه
تخم مرغ سفت خرد نموده2 عدد
خلال پوست پرتقال جوشانده1 پیمانه
کره1-2 قاشق غذاخوری
شیر، جوز بویا، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گرد نان را در کاسه ای ریخته و آنقدر شیر اضافه کنید که خمیر نسبتا شلی به دست آید.
  2. تخم مرغ، خلال پوست پرتقال، مغز گردو، کشمش و 1 قاشق غذاخوری کره آب نموده را روی خمیر گرد نان بریزید و زیر و رو کنید.
  3. نمک، فلفل و اندکی جوز بویا اضافه نموده و مخلوط کنید.
  4. اگر مایه سفت شد، کمی شیر اضافه کنید و مراقب باشید شل نگردد.
  5. سینه گوساله را شسته و خشک کنید. سپس روی تخته کار پهن کنید، طوری که رویه بیرونی آن روی تخته باشد.
  6. مایه درونی دست پیچ را روی گوشت سینه بریزید و پهن کنید، به طوری که 3-2 سانتیمتر از لبه گوشت آزاد باشد.
  7. گوشت را از طرف پهن تر لوله کنید و با نخ پرک تمام طول لوله را ببندید.
  8. به اندازه یک قاشق غذاخوری سرپر از کره برداشته و با دست روی گوشت پیچیده بمالید و روی آن نمک و فلفل بپاشید.
  9. فر را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و گوشت دست پیچ را به مدت حداقل 2 ساعت در سینی فر در طبقه وسط قرار دهید تا بپزد.
  10. چند بار سر بزنید، اگر رویه دست پیچ زیادی برشته می گردد، یک ورق آلومینیوم روی تخته پهن کنید، دست پیچ را از فر درآورید، در ورق آلومینیوم بپیچید و دوباره در فر قرار دهید تا رنگ آن تیره نگردد.
  11. در انتها پخت، دست پیچ را از فر خارج نموده و اجازه دهید خنک گردد، سپس نخ آن را بکشید و با کارد آن را ورقه ورقه کنید.
  12. سسی که دستور تهیه آن را در زیر خواهید خواند روی دست پیچ بریزید یا در ظرف جداگانه کنار آن بگذارید.
مواد لازم برای تهیه سس دست پیچ
پیاز رنده شده1 عدد
پرتقال2 عدد
شکر1 قاشق مرباخوری
آرد2 قاشق غذاخوری
کره1-2 قاشق غذاخوری
جوز بویا، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. این سس را طبعا باید پیش از انتها پخت دست پیچ درست کنید.
  2. گوشت پرتقال را درآورده و روی تخته ساطوری کنید به طوریکه زیاد له نگردد.
  3. کره را در تابه روی حرارت ملایم داغ نموده و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری گردد.
  4. شکر را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ بگیرد.
  5. آرد را اضافه نموده و 3-2 دقیقه تفت دهید.
  6. گوشت پرتقال را با نیم پیمانه آب اضافه کنید و هم بزنید تا سس غلیظ گردد.
  7. هر چه آب و روغن در سینی فر جمع شده روی سس بریزید، نمک و فلفل بزنید و اندکی جوز بویا بپاشید، سپس از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه دست پیچ مرغ با اسفناج

مواد لازم
اسفناج منجمد یخ زدایی شده125 گرم
پنیر ریکوتا125 گرم
پودر جوز هندیاندکی
نمک و فلفلبه میزان لازم
شینسل مرغ4 عدد
کره2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
پیاز کوچک12 عدد
قارچ ورقه شده125 گرم
آرد1 قاشق غذاخوری
آب انگور150 میلی لیتر
عصاره مرغ300 میلی لیتر

دستور تهیه:

  1. اسفناج را داخل یک الک ریخته و با قاشق روی آن فشار دهید تا آب آن گرفته گردد. پنیر ریکوتا، جوز، فلفل و نمک را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
  2. شینسل های مرغ را با یک کارد تیز از کنار برش دهید تا به صورت ورقه های نازک درآیند و سپس آن ها را روی میز کار پهن نموده و از مخلوط اسفناج روی آن ها قرار دهید.
  3. سپس شینسل ها را لوله کنید و برای اطمینان از بسته بودن، با خلال دندان محکم کنید.
  4. دست پیچ ها را در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
  5. روغن و کره را در ماهیتابه حرارت داده، سپس مرغ های دست پیچ را در آن سرخ کنید.
  6. دست پیچ ها را به ظرف عظیم و کم عمق مخصوص فر انتقال داده و در جای گرم نگه دارید.
  7. پیاز ها و قارچ ورقه شده را به مدت 3-2 دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. به آن ها آرد افزوده و هم بزنید، سپس به ترتیب آب انگور و عصاره مرغ را اضافه کنید.
  8. اجازه دهید تا مخلوط حاصل به جوش آید و مرتب هم بزنید. نمک و فلفل را تنظیم کنید و از این سس دور دست پیچ مرغ بریزید.
  9. مرغ را بدون درپوش در فری که از قبل روی حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 20 دقیقه بپزید.
  10. دست پیچ ها را برگردانده و به مدت 10 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید.
  11. خلال دندان را از دست پیچ خارج نموده و در صورت تمایل آن را با لوبیا سبز بخارپز و پوره هویج سرو نمایید.

طرز تهیه دست پیچ بادمجان

مواد لازم
بادمجان و گوجه فرنگیهز کدام 4 عدد
گوشت چرخ نموده100 گرم
پیاز1 عدد
پنیر موزارلا50 گرم
نمک و فلفل و روغن زیتونبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه های نازک برش بزنید.
  2. برای برطرف تلخی بادمجان، ورقه های بادمجان را 2-1 ساعت در آب نمک قرار دهید، سپس در صافی ریخته و اجازه دهید آب آن گرفته شده و خشک گردد.
  3. ورقه های بادمجان را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها طلایی گردد.
  4. پوست گوجه ها را گرفته و با غذاساز به صورت پوره درآورید.
  5. پیاز را ریز خرد نموده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد، گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس نمک، زردچوبه، فلفل و پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
  6. درب تابه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد و سس گوشت غلیظی حاصل گردد.
  7. ورقه های بادمجان سرخ شده را دو به دو به صورت بعلاوه روی هم قرار داده و یک قاشق از سس گوشت را وسط آن قرار دهید، کمی پنیر روی آن ریخته و بادمجان ها را ببندید.
  8. برای فیکس شدن دست پیچ از یک خلال دندان بهره ببرید، دست پیچ ها را در سینی فر بچینید و به مدت 15 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا طعم سس به خورد بادمجان رود.
  9. پس از خارج کردن دست پیچ از فر، آن را با گوجه گیلاسی، فلفل دلمه ای رنگی نگینی خرد شده، زیتون و ... تزیین کنید.

طرز تهیه دست پیچ سیب زمینی

مواد لازم
سیب زمینی پشندی1 کیلوگرم
تخم مرغ6 عدد
آرد سفید100 گرم
فیله مرغ500 گرم
فلفل سبز ریز خرد شده3 عدد
رب گوجه فرنگی50 گرم
گوجه فرنگی عظیم1 عدد
پیاز2 عدد
جوش شیرین، نمک، فلفل، روغن، زردچوبه و دارچینبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. سیب زمینی پخته را رنده کنید.
  2. تخم مرغ را با جوش شیرین خوب بزنید و با سیب زمینی مخلوط کنید.
  3. فیله های مرغ را به صورت خلال های باریک خرد کنید و با پیاز و نیمی از فلفل در کمی روغن تفت دهید.
  4. نمک، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه نموده و خوب تفت دهید.
  5. آرد را روی تخته کار بپاشید، مخلوط سیب زمینی و تخم مرغ را به شکل مستطیل روی آرد پهن نموده، مخلوط مرغ را روی آن قرار دهید و به آرامی لوله کنید.
  6. ته ظرف نسوزی را چرب نموده، دست پیچ را در آن قرار دهید و روی آن کمی کره ذوب شده بمالید.
  7. گوجه فرنگی را ورقه ورقه نموده و با نیمه دیگر فلفل روی دست پیچ قرار دهید.
  8. ظرف را داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه با شعله بالا و 10 دقیقه با شعله پایین قرار دهید.

در این مطلب سعی کردیم شما را با دستور تهیه چند نوع دست پیچ خوشمزه آشنا سازیم. شما می توانید طرز تهیه انواع غذا را در این سایت جستجو کنید و به وسیله بخش نظرات با ما در تماس باشید.

منبع: setare.com

به "انواع دست پیچ های خوشمزه با مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع دست پیچ های خوشمزه با مرغ، گوشت، بادمجان و سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید