خواص گشنیز - (آشنایی با مضرات و خواص تخم گشنیز)

به گزارش وبلاگ ایرانزمین، خواص گشنیز (Coriander) شامل خاصیت ضد نفخ، ضد درد و دارای خاصیت مخدر، آرامبخش، ضد چربی و مدر است. با سایر خواص گشنیز و مضرات آن آشنا شوید.

خواص گشنیز - (آشنایی با مضرات و خواص تخم گشنیز)

گشنیز از دسته سبزیهای سودمند برای سلامت بدن است و به قدری دارای فواید درمانی و خواص مفید است که میتوان آن را جز گیاهان دارویی نیز به حساب آورد. از مهمترین خواص گشنیز و فواید درمانی آن خاصیت ضد نفخ، ضد میکروب، معطر، خلط آور، ضد درد و دارای خاصیت مخدر، خواب آور، آرامبخش، ضد چربی و مدر است. علاوه بر برگهای این گیاه از میوه یا تخم گشنیز که به اشتباه دانه آن خوانده میگردد نیز در طب سنتی برای درمان بیماریها استفاده میگردد و اندام دارویی گیاه گشنیز را تشکیل میدهد. برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات گشنیز در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

گشنیز (Coriander)
طبع گیاه
  • سرد و خشک (سوداوی)
طریقه مصرف
  • مصرف خام و پخته سبزی گشنیز
  • دم کرده
  • تخم گشنیز
خواص درمانی
  • درمان نفخ، اسهال و سوء هاضمه
  • تنظیم قاعدگی
  • پیشگیری از کم خونی
  • ضد سرطان
  • بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی
  • یاری به دفع سنگ کلیه و مثانه
  • کاهش چربی و قند خون
  • ضد تهوع و استفراغ
  • ضد تشنج، ضد صرع
  • ضد درد و ورم
مضرات
  • فراموشی و اختلال حواس
  • تخم گشنیز خاصیت مخدر دارد.
تداخل دارویی
  • مصرف همزمان گشنیز با داروهای پایین آورنده فشار خون توصیه نمی گردد.

گیاه شناسی گشنیز

گیاهی است یکساله به ارتفاع 15 تا 50 سانتیمتر و بدون کرک که به هنگام تازه بودن بسیار معطر است. برگهای این گیاه به رنگ سبز روشن و درخشان با بافتی نازک و ظریف بوده، پهنگ برگها دارای بریدگی است که در برگهای پایینی به صورت لب دار در می آید.

خواص گشنیز (طبیعت و خواص درمانی)

طبع گشنیز سرد و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی گشنیز به طور خلاصه عبارتند از:

  • جویدن سبزی گشنیز برای برطرف بوی بد دهان موثر است.
  • یکی از خواص گشنیز استفاده از آن برای بهبود ناراحتیهای دستگاه گوارش است. یاری به درمان نفخ، درمان اسهال و سوء هاضمه از فواید درمانی مصرف گشنیز است.نوشیدن عرق گشنیز پیش از خوردن غذا از بروز نفخ و سوء هاضمه پیشگیری کرده و برای جلوگیری از ناراحتی های معده نیز سودمند است .
  • مصرف گشنیز برای تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش درد سندروم پیش از قاعدگی مفید است.
  • سبزی گشنیز به دلیل میزان بالای ویتامین آ برای سلامت چشمها مفید بوده و از پیر چشمی دوران کهن سالی پیشگیری میکند.
  • از خواص گشنیز پیشگیری و یاری به درمان کم خونی است. گشنیز حاوی مقادیر فراوانی از آهن و فولات بوده، مصرف آن برای زنان در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید است.
  • یکی از شناخته شده ترین خواص گشنیز خاصیت شیرافزا بودن آن است. دمنوش تخم گشنیز شیر مادران شیرده را زیاد میکند.
  • گشنیز خاصیت ضد چربی داشته، مصرف آن باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون میگردد.
  • یاری به درمان بیماری دیابت یا مرض قند از فواید مصرف گشنیز است.
  • گشـنیز در کاهش بی خوابی و اضطراب نقش به سزایی دارد و دمنوش تهیه شده با تخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاط آور است.
  • از خواص گشنیز برای پوست استفاده از آن به عنوان یک عامل ضدعفونی کننده و ضد قارچ طبیعی برای درمان اختلالات پوستی مانند درماتیت و اگزما است. همچنین این سبزی تاثیر تسکین دهنده و خنک کنندگی برای پوست داشته و خاصیت قابض آن به تعادل پوست چرب و مستعد آکنه و روشن کردنپوستیاری می نماید .
  • مصرف سبزی گشنیز باعث بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی میگردد و در نتیجه راندمان ذهنی را بالا می برد .
  • استفاده از دمنوش تهیه شده با گشنیز و تخم آن برای درمان سرماخوردگی مفید است. به طورکلی یکی از اصلی ترین خواص گشنیز تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش قدرت مقابله بدن در برابر بیماری ها است.
  • گشنیز خاصیت مدر داشته، مصرف آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.

ارزش غذایی گشنیز

سبزی گشنیز سرشار از عناصر معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، منگنز و آهن است. همچنینن ویتامینهای آ، کا و ب 6 نیز در گشنیز به مقدار فراوان وجود دارد. این سبزی مفید و سودمند علاوه بر مواد مفید که خواص درمانی و دارویی بسیار به آن بخشیده است، دارای اسانس های معطری و اسیدهای چرب نیز هست و از این رو به عنوان ادویه و چاشنی نیز در تهیه غذاها کاربرد دارد.

جدول ارزش غذایی و خواص گشنیز و تخم گشنیز

مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم
انرژی23 کیلو کالری
چربی0/52 گرم
پروتئین2/13 گرم
کربوهیدرات3/67 گرم
فیبر2/8 گرم
قند0/87 گرم
سدیم46 میلی گرم
پتاسیم521 میلی گرم
کلسیم67 میلی گرم
فسفر48 میلی گرم
آهن1/77 میلی گرم
منیزیم2 میلی گرم
منگنز0/426 میلی گرم
فولات62 میکروگرم
ویتامین ای2/5 ملی گرم
ویتامین ب60/149 میلی گرم
ویتامین آ6748 واحد
ویتامین کا310 میکروگرم

مضرات تخم گشنیز

  1. با وجود گسترده بودن خواص گشنیز و فواید درمانی آن زیاده روی در مصرف تخم گشنیز به دلیل داشتن خواص مخدر مضر است، به طوریکه مصرف زیاد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید میگردد و گاهی به خواب عمیق، گنگی و بی حسی منجر میگردد.
  2. در برخی کتب طب سنتی آمده است زیاد خوردن گشنیز فراموشی و اختلال حواس ایجاد میکند .
منبع: setare.com

به "خواص گشنیز - (آشنایی با مضرات و خواص تخم گشنیز)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص گشنیز - (آشنایی با مضرات و خواص تخم گشنیز)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید