طبع خرما چیست و چه خواصی دارد؟

به گزارش وبلاگ ایرانزمین، طبع خرما گرم است. اما اینکه چقدر گرما و چقدر رطوبت در بدن فراوری کند بستگی به میزان رسیده شدنش دارد. طبع گرم خرما خواص بی نظیری برای آن ایجاد نموده که در سردمزاجان تاثیرات فوق العاده ای دارد.

طبع خرما چیست و چه خواصی دارد؟

وبلاگ ایرانزمین | سرویس سلامت - خرما بهترین میوه ای است که در روز های پاییزی می توانید برای انرژی دریافت مصرف کنید. اهمیت مصرف این میوه در ایام مختلف سال و برای حل مسائل مختلف بدن ما را بر آن داشت تا مقاله ای در این زمینه برای شما تهیه کنیم و اطلاعات مفیدی از طبع خرما و هسته اش، خواص درمانی و ارزش تغذیه ای خرما آن در اختیار شما بگذاریم.

طبع خرما

خرما یا رطب گیاهی تک لپه ای و گرمسیری است که جزو تیره نخل ها دسته بندی می شود. این گیاه میوه ای خوراکی دارد که دارای هسته ای سخت، پوستی نازک و طعمی شیرین است و به شکل خوشه ای عظیم از شاخه درخت خرما آویزان می شود. ارتفاع نخل های خرما به 10 تا 20 متر یا بیشتر می رسد برای همین چیدن خرما کار چندان آسانی نیست.

به میوهٔ نرسیده خرما، خارَک یا خرک یا کنگ گفته می شود. پس از اینکه خرک رسیده تر شد تبدیل به رطب می شود. طبع رطب گرم و تر است و رطوبت بیشتری نسبت به حرارت خرما دارد برای همین برای اشخاص صفراوی و سوداوی عالی است.

بیشتر بخوانید: خواص شیره خرما در طب سنتی

اگر رطب رسیده تر شود تبدیل به تمر می شود که رطوبتش نسبت به رطب کمتر است و حرارت بیشتری دارد از این رو به افراد گرم مزاج خصوصا دموی ها توصیه نمی شود.

در کل خرما هر چه شیرین تر شود گرم تر می شود. تاکید می شود افرادی که چاق هستند و مزاج گرم و تر دارند از خوردن خرما پرهیز نمایند، چون این افراد استعداد غلبه خون و حرارت خون را دارند. خرما غلبه خون را تشدید می نماید و این خون غلیظ ممکن است موجب تغییر در تناسب اخلاط شود.

بیشتر بخوانید: مهمترین خواص خرما چیست؟

طبع هسته خرما

میوه خرما جزو میوه های سته است، یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. حتی هسته آن هم خوراکی است و به این صورت مصرف می شود که آن را آسیاب می نمایند و از آردش نان تهیه می نمایند. از این هسته ها قهوه خرما هم تهیه می شود که دمکرده اش عطر بسیار خوشایندی دارد.

طبع هسته خرما گرم و خشک است و بسیار قابض است. دمکرده پودر آن به تخلیه مثانه یاری می نماید. گاهی هم آن را سوزانده و خاکسترش را پس از شستشو به جای توتیا به چشم می کشند، چون می گویند باعث رویاندن مژه های ریخته می شود.

بیشتر بخوانید: روش های خانگی تقویت مژه و افزایش رشد مژه

همچنین ضماد کردن خاکستر هسته خرما برای باز شدن و تخلیه بعضی دمل ها یا بهبود بعضی زخم ها مفید است. البته نباید فراموش کنید که استفاده درمانی از هسته خرما یا هر داروی گیاهی دیگری باید تحت نظر متخصص با تجربه صورت بگیرد.

خرما از دوران باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمی ترین میوه های کشت شده توسط انسان بوده است.

خواص درمانی خرما

  • خرما بدن را گرم می نماید بدلیل اینکه مزاجش گرم است و به سرعت به صفرا تبدیل می شود. صفرا هم مزاجش گرم و خشک است. از این رو برای افراد بلغمی یک تغذیه عالی محسوب می شود. مخصوصا در فصل سرد سال.
  • خرما برای تب بلغمی عالی است. بلغمی ها بدن شان دارای رطوبت زیاد و پف است و دچار سرماخوردگی مکرر در فصول سرد می شوند. مصرف خرما با برطرف رطوبت زائد که ریشه عفونت و تب است، به تقویت سیستم ایمنی و بهبود ایشان یاری می نماید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)

  • خرما تقویت نماینده قوای جنسی است و برای تشدید این خاصیت می توان تعدادی خرما را در شیر تازه خیساند و قدری دارچین هم به آن اضافه نمود.
  • اضافه کردن خرما به شیر می تواند عوارض احتمالی شیر را برای کسانی که طبع سرد دارند کاهش بدهد.
  • خرما برای ریه و مجاری هوایی مفید است. می توان 50 گرم خرما را در یک لیتر آب ریخته ملایم جوشانید و صاف نمود. شربت بدست آمده برای گرفتگی صدا و سرفه و خلط سینه مخصوصا برای افراد سرد مزاج در فصول سرد مناسب است.
  • خرما برای بعضی فلج ها یا لرزش های بدن مخصوصا در سرد مزاجان و درد هایی از مفاصل و کمر که ناشی از غلبه سردی هستند مفید است.
  • خرما تقویت نماینده کلیه بوده و اگر همراه مقداری شنبلیله در آب دم شود و سپس محلول به دست آمده صاف بشود، می تواند برای دفع سنگ کلیه و مثانه موثر باشد.
  • خرمای تازه خاصیت پاک نمایندگی و پالایندگی گوارش هم دارد و می تواند تا حدی ملین باشد. پس برای برطرف یبوست هم کارآمد است.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی یبوست (درمان یبوست در طب سنتی)

ارزش غذایی خرما

ارزش غذایی خرما در هر 100 گرم را در جدول زیر می توانید مشاهده کنید:

کالری خرما282قند 63 گرم
کل چربی 0.4 گرمپروتئین 2.5 گرم
چربی اشباع 0 گرمکلسیم
چربی غیر اشباع (چربی ترانس) 0 گرمویتامین دی
کلسترول 0 میلی گرمویتامین ب12
سدیم 2 میلی گرمویتامین ث
پتاسیم656 میلی گرمآهن
کل کربوهیدرات 75 گرمویتامین ب6 10٪
فیبر غذایی 8 گرممنیزیم10٪

شما چقدر خرما می خورید و چه نوعی از آن را ترجیح می دهید؟ آیا خوردن خرما به شما می سازد یا نه؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در بخش نظرات سایت وبلاگ ایرانزمین با ما در میان بگذارید.

منبع: setare.com

به "طبع خرما چیست و چه خواصی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع خرما چیست و چه خواصی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید