طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای خوشمزه مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ ایرانزمین، عدس پلو یک غذای خوشمزه و مغذی است که می توان هم آن را بدون گوشت تهیه کرد هم با گوشت. قبلا هم در کتاب کاله طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت و طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ نموده را مرور نموده بودیم و اینجا می خواهیم طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای را آنالیز کنیم.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای
- عدس 1 پیمانه
- برنج 2 پیمانه
- گوشت قیمه ای 350 گرم
- ادویه عدس پلو به اندازه لازم
- پیاز و سیر 1 عدد
- نمک، فلفل، زرچوبه به اندازه لازم
- زعفران به اندازه لازم
- کشمش، زرشک و خرما برای تزیین به اندازه لازم
طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای
1. پختن گوشت تکه ای و عدس
اولین مرحله از طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای این است که ابتدا گوشت را همراه با سیر و پیازی که در روغن تفت خورده و سبک شده اند خوب تفت دهیم و بعد اندازهی زردچوبه به آن اضافه کنیم و بگذاریم با 3 لیوان آب خوب بپزد. هم زمان که گوشت می پزد نوبت آن است که عدس را که از چند ساعت قبل خیسانده شده بشویید و بعد آن را هم در اندازهی آب بپزید.
بعد که گوشت پخت اندازهی زعفران دم نموده روی آن ها بریزید و بگذارید آب اضافه کامل گرفته گردد بعد گوشت را در روغن تفت دهید تا خوب سرخ گردد. برای این کار ابتدا گوشت تکه ای را که خوب پخته شده در روغن تفت دهید و بعد اندازهی روغن بریزد تا خوب مواد سرخ شوند.
2. مخلوط کرد مایه عدس پلو و آبکش کردن برنج
بعد از این که مواد خوب سرخ شدند نوبت آن است که عدس پخته شده را به همراه اندازهی پیاز سرخ نموده با ادویه عدس پلو قاطی کنید. حالا برنج را آبکش کنید. برای آبکش باید بعد از این که برنج اندازهی پخت طوری که وقتی آن را از وسط له می کنید کاملا وسط دانه برنج نرم و دو طرفش سفت باشد آن را آبکش کنید.
3. دم کردن عدس پلو با گوشت تکه ای
آخرین مرحله از طر تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای درست مثل طرز تهیه عدس پلو با مرغ این است که عدس و برنج را قاطی کنید. بنابراین در کف قابلمه مناسب که روغن ریخته اید، سیب زمینی ته دیگ را بچینید. بعد یک لایه از برنج و مخلوط عدس و گوشت را بریزید و بعد هم این کار را تا خاتمه انجام دهید تا مواد و برنج تمام شوند. در خاتمه اندازهی روغن بریزید تا برنج خوب دم بکشد.
بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت که عدس پلو دم کشید آن را به گونه ای برگردانید که قالبی باشد یا با کفگیر در دیس بریزید و گوشت پخته شده که خوب در اندازهی روغن و کره تفت داده اید و خوب به آن نمک و فلفل اضافه نموده اید را به همراه کشمش تفت داده شده در روغن، به همراه خرما تفت داده شده در روغن برای تزیین عدس پلو بهره ببرید.
نکات تکمیلی طرز تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای
پخت عدس پلو کار ساده ای است فقط هنگام تهیه آن باید نکات و جزییات مهمی را برای پخت بهتر آن رعایت کنید تا یک عدس پلوی خوشمزه تر داشته باشید. قبلا در کتاب کاله راز خوشمزه شدن عدس پلو را حتی در طرز تهیه عدس پلو با سویا و کشمش گفته بودیم اما اینجا به صورت کلی نکات دیگری را مرور می کنیم.
روش های دم کردن عدس پلو
عدس پلو را هم می توانید به صورت کته دم کنید که وقت و زمان کمتری از شما خواهد گرفت؛ هم به صورت آبکش. معمولا بیشتر مردم از روش آبکش کردن برنج استفاده می نمایند چون این شیوه پخت ریسک کمتری دارد و احتمالا شفته شدن برنج در آن بسیار پایین است. اما آن چه ما اینجا به شما آموزش دادیم روش آبکش کردن بود. برای کته کردن برنج هم کافی است برنج و عدس و مواد دیگر عدس پلو را با اندازهی آب و روغن با هم مخلوط کنید و اجازه دهید آب بخار گردد و بعد دم کنی را بگذارید و اجازه دهید پلو حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت با حرارت کم دم بکشد و بپزد. جزییات طرز تهیه برنج کته را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
ادویه مناسب عدس پلو
برای تهیه عدس پلو هم مثل هر غذای ایرانی دیگر ادویه حکم جادو را دارد. اما مهمترین ادویه های عدس پلو با گوشت تکه ای شامل زعفران و دارچین یا ادویه های ترکیبی مناسب عدس پلو می گردد.
منبع: کتاب کاله