4 پروژه ملی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن اجرا می گردد
به گزارش وبلاگ ایرانزمین به نقل از معاونت علمی و فناوری، غذاهای عملگرا یا فراسودمند، علاوه بر تامین انرژی مورد احتیاج افراد موجب ارتقای سطح سلامت یا کاهش احتمال بروز بیماری می گردد.

حمایت از فراوری این غذاها به عنوان یکی از برنامه ها و پروژه های ملی در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری تعریف شده است. غذاهایی که قرار است در کنار داشتن خواص تغذیه ای پایه، در کاهش خطر ابتلا به بیماری های سخت و مزمن هم موثر باشند.
پروژه هایی چون فراوری محصولات غذایی کم پروتئین مخصوص بیماران فنیل کتونوریا (PKU)، غذای ویژه سلامت محور و عملگرا(Functional) با نام دیافان ویژه بیماران دیالیزی، فراوری جوانه گندم غنی شده با سلنومتیونین به منظور افزایش خاصیت و بازیافت ضایعات نان برای فراوری نان لاکتیکی فراسودمند.
غذاهای عملگرا یا فراسودمند؛ غذاهایی شبیه غذاهای متعارف و معمول هستند اما زمانی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف می شوند، مزایای فیزیولوژیک از خود نشان می دهند و علاوه بر خواص تغذیه ای پایه، در کاهش خطر ابتلا به بیماری های سخت و مزمن هم موثر هستند.
محصولاتی که به صورت بالقوه دارای خواص مفید و یاری کننده هستند، مثل غذاهای اصلاح شده یا ترکیبات غذایی مفید که در محتوای آنها علاوه بر خواص تغذیه ای سنتی؛ مزایای سلامتی بخش نیز وجود دارد هم جزء غذاهای عملگرا به شمار می آیند.
اجرای این پروژه ها طی 5 سال آینده می تواند به ایجاد اشتغال پایدار و تزریق ارزش افزوده قابل توجهی به کشور منجر گردد.
منبع: خبرگزاری مهر