دورنمای گردشگری 2021؛ از گردشگری عشایری تا اکوتوریسم ، چطور کرونا رفتار سفر گردشگران متفاوت خواهد نمود؟

به گزارش وبلاگ ایرانزمین، بهداشت و سلامت در پساکرونا بیشترین نگرانی گردشگران خواهد بود. رفتار سفر تغییر نموده و پیش بینی می گردد که فرایند جدید سفر، گردشگری سال 2021 و بعد از آن را شکل دهد.

دورنمای گردشگری 2021؛ از گردشگری عشایری تا اکوتوریسم ، چطور کرونا رفتار سفر گردشگران متفاوت خواهد نمود؟

در سال 2021، اولویت برای بسیاری از گردشگران؛ تجربه، تغییر فضای زندگی و گذراندن اوقات با خانواده و دوستان خواهد بود و این مورد به کسب وکارهایی احتیاج دارد تا محصولات را تغییر دهند، از رعایت موارد بهداشتی دقیق اطمینان حاصل نمایند و شرایط رزرو را انعطاف پذیر نمایند.

گردشگری حیات وحش

پس از ماه ها ملالت و تشویش، اشتیاق دنیای برای حضور در فضاهای کاملا باز افزایش یافته است. برای مثال، پارک های ملی و ایالتی در ایالات متحده باسیل عظیمی از بازدیدنمایندگان بعد از محدودیت خانه نشینی روبرو شدند و قرار است این فرایند در سال 2021 و بعدازآن نیز ادامه یابد. این گذراندن زمان در حیات وحش به عنوان پادزهری در زندگی مدرن شهری خواهد بود.

با توجه به افزایش روزافزون گردشگران، اولویت اول سازمان های مدیریت مقصد، حفظ مکان های حیات وحش خواهد بود و در صورت لزوم محدودیت های فوری برای بازدیدنمایندگان اعمال خواهد شد. در آینده ارتباط دوباره با دنیا طبیعی اهمیت بسیاری خواهد داشت. تا به امروز، بیشتر افراد برنامه هایی را برای روز تعطیلات برنامه ریزی نموده اند، اما هرچه حیات وحش اهمیت بیشتری پیدا کند، تجربیات بعد از غروب ازجمله آتش بازی، تماشای ستاره ها، کلاس های نجوم و خوابیدن زیر آسمان شب نیز بیشتر موردتوجه قرار خواهد گرفت.

اکوتوریسم (طبیعت گردی)

تعریف انجمن بین المللی اکوتوریسم از طبیعت گردی چنین است: اکوتوریسم سفر مسئولانه به مناطق طبیعی است که محیط زیست و رفاه افراد بومی را حفظ می نماید و همچنین آموزش هایی را نیز شامل می گردد.

اکوتوریسم نوعی سفر بوده که اشکال مختلفی دارد و در دهه گذشته محبوبیت بیشتری پیدا نموده است. با شیوع همه گیری کروناویروس، افراد درباره نحوه سفر دقت بیشتری می نمایند و به دنبال هتل ها و شرکت هایی هستند که همه کوشش آن ها تاثیر حداقلی بر روی کره زمین رادارند. رعایت فاصله اجتماعی به دلیل همه گیری، فرصتی برای شروع دوباره و انجام کارهای بهتر در سال های آینده را هموار خواهد نمود.

Cultivacations (واژه مرکب از دو کلمه کشت کردن و تعطیلات) نوعی گردشگری اکوتوریسم است که با همه گیری کووید- 19 شروع شد. بعضی از این مکان ها، Hoshino اقامتگاه Risonare Nasu، مزرعه ای ارگانیک در ژاپن است که در سال 2019 افتتاح شد و نیوت (Newt) در سامرست انگلستان است که خانه های ییلاقی و باغ های باورنکردنی دارد. همچنین، هتل Torgglerhof Apple ایتالیا، هتلی درجه یک و باکیفیت است که افراد می توانند در آنجا تراکتور سواری نمایند و از درختان میوه بچینند.

گردشگری عشایری

سفرهای نقطه به نقطه که مسافران به یک مکان واحد سفر می نمایند و سپس به خانه برمی گردند با فرایند رو به رشد، سفرهایی که در چندین مکان داخلی انجام می گردد و سرعت کمتری دارد، رقابت می نماید. اتصال به فرایند عشایر دیجیتال است که افراد را قادر به کار، از هرجایی می نماید و اجازه می دهد که سفر بیشتر طول بکشد. در آینده این مورد بسیار متداول تر خواهد بود. در سال 2021، گردشگری عشایری هنگامی که به دلیل محدودیت های مرزی بیماری کووید- 19 ایستگاه های کاری مرسوم شده باشد، فضای زیادی برای رشد دارد.

گردشگری سلامتی

قرن هاست که سفر به عنوان دروازه ای برای بهبود فردی (دسترسی به شهرهای درمانی اروپا تا ثبت نام در گوشه نشینی های یوگا در هند) در نظر گرفته می گردد. در دوران کروناویروس کوشش برای بهبود سلامت و ایمنی انگیزه ای قدرتمند برای گردشگران در سطح دنیا خواهد بود.

بر اساس گزارش موسسه دنیای سلامتی تا سال 2022، گردشگری سلامتی 919 میلیارد دلار امریکا ارزش دارد که 18 درصد از کل گردشگری دنیا را شامل می گردد.

گردشگری بر اساس توجه به طول عمر، جنبه ای از گردشگری سلامتی خواهد بود. مناطق آبی دنیا یونان، ساردینیا (جزیره ای در ایتالیا)، کالیفرنیا، کاستاریکا (کشوری در امریکای مرکزی و ژاپن) به عنوان مکان هایی هستند که کارشناسان ادعا می نمایند در این مناطق تعداد افراد بیشتر از حد معمول زندگی می نمایند. در آینده این مناطق به کانون های گردشگری طول عمر تبدیل خواهند شد. به عنوان مثال، هتل Halekulani در جزیره اوکیناوا ژاپن، اسرار طول عمر را ارائه داده است، درحالی که هتل لوکس Borgo Egnazia در پولیا (Puglia) ایتالیا (نزدیک به ساردنیا) برنامه های عمر طولانی را با الهام از منطقه آبی به فروش می رساند.

در واقع، هدف گردشگری سلامت ارتقاء سلامت و رفاه به وسیله فعالیت های جسمی، روانی یا معنوی است.

گردشگری واقعی

در عصر اینستاگرام، واقعیت آرزوها به یکی از جنبه های ایده آل زندگی تبدیل شده است، به خصوص زمانی که بسیاری از جنبه های زندگی افراد در غرب به صورت آنلاین و به ظاهر بی عیب و نقص مشاهده می شوند. زمانی که نوبت به سفر می رسد، گردشگران قصد دارند خود را در مقصد غرق نمایند و همه موارد را واقعی تجربه نمایند.

در این نوع گردشگری، تعامل با جوامع محلی به روشی ایمن و محترمانه جنبه مهمی خواهد داشت، گردشگران مشتاق یادگیری و شکل گیری روابط انسانی هستند. با ایجاد فرصت تماس مستقیم افراد خارجی با جوامع محلی (درصورتی که انجام این کار در پساکرونا ایمن باشد) اکوسیستم سودمند متقابل ایجاد می گردد. برای بسیاری از مسافران، اقامت در یک هتل یا استراحتگاه به معنای منزوی شدن است اما در سال 2021 و بعد از آن، گذراندن وقت با ساکنان منزوی باعث ایجاد و احیای مجدد ارتباطات انسانی و سرمایه برای افرادی می گردد که بیشتر به آن احتیاج دارند.

گردشگری آگاهانه

گردشگری آگاهانه عبارت است از ایجاد ارتباطات عمیق تر با مکان هایی که افراد با نگرش استفاده کمتر، تاثیر بیشتر از آن بازدید می نمایند. با اجتناب از سفرهای مملو از برنامه و موارد تعیین سفر می نمایند. سفر آگاهانه، اصطلاحی است که چندین سال است در مجله ها و شبکه های اجتماعی عنوان می گردد. این نوع سفر به اندازه ای که در همه گیری مهم شد، تا به امروز مطرح نشده بود، زیرا افراد آسیب هایی که گردشگری به محیط زیست، شهرهای تاریخی و مناطق حفاظت شده وارد می نماید را متوجه شدند.

منبع: چمدان

به "دورنمای گردشگری 2021؛ از گردشگری عشایری تا اکوتوریسم ، چطور کرونا رفتار سفر گردشگران متفاوت خواهد نمود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دورنمای گردشگری 2021؛ از گردشگری عشایری تا اکوتوریسم ، چطور کرونا رفتار سفر گردشگران متفاوت خواهد نمود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید